Diplomirao i vratio se svojoj domovini – Suad Bihorac

0
333
Suad Bihorac

Jutros, tužnih srca, uplakanih očiju, ispratismo put Domovine našeg dragog brata Suada.

Suad Bihorac, rođen u Sjenici 29. aprila 1990. godine. Završio je medresu Gazi Isa-beg u Novom Pazaru, zatim pohađao kurs turskog jezika u Istanbulu. Nakon toga, došla je radosna vijest – primljen je na Islamski univerzitet u Medini.

Završio je dvogodišnju školu arapskog jezika, a nakon toga upisao falultet Hadisa Časnog, koji je sada i uspješno završio. Sticao je znanje i mudrost pred velikim alimima Medine, čije dersove nije propušto.

Bio je aktivan član Udruženja, žrtvujući puno toga za džemat. Više puta je bio član Upravnog odbora, a biran je i za predsjednika Udruženja, te je i tu funkciju časno obavljao.

Suad je svima drag brat, poznat po svojoj ćutljivosti, emotivnosti, ali i velikoj darežljivosti. A, prije svega, ljubomori prema vjeri i njenim propisima. Njegove su riječi tihe, ali sa velikom težinom na vagi mudrosti.

Da… bez tebe je već drugačije i tužno… Ali mi smo zahvalni Allahu što smo imali prilike uživati u tvom društvu i bratskoj ljubavi s tobom. I ponosni što u Domovinu šaljemo nekog poput tebe.

Allah ti podario svaki hajr, uspijeh i berićet, dragi brate Suade!

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo vas napišite vaš komentar ovdje
Molimo vas unesite vaše ime ovdje