Diplomirao i vratio se svojoj domovini – Irfan ef. Cecunjnin

0
226
Irfan Cecunjanin

Reč-dvije o Irfanu ef. Cecunjaninu

Večeras se opraštamo od još jednog našeg svršenika, novog profesora…

Naš brat Irfan Cecunjanin se nakon uspješno završenog fakulteta šerijatskog prava vraća kući.

Irfan je rođen 1987. godine u Podgorici, ali je odrastao u Švedskoj gdje je završio osnovnu školu.

Potom je upisao medresu Gazi Isa Beg u Novom Pazaru, a nedugo nakon medrese dolazi u grad Allahovog Poslanika, sallallahu alejhi ve sellem, gdje se upisuje na učenje arapskog jezika pri Islamskom univerzitetu.

Nakon dvogodišnje studije arapskog jezika upisuje zahtjevni fakultet šerijatskog prava na kojem je uspješno diplomirao prošlog ljeta, tačnije u junu 2016. godine.

Naš brat Irfan poznat je po svom iskrenom osmijehu i nenametljivosti, a kao brižan muž stajao je uz rame svoje supruge da i ona stekne islamsku naobrazbu, te je i ona završila “Medina Internacional University”, čije se sjedište nalazi u Kuala Lampuru, Malezija.

Naš mladi profesor je bio aktivni član našeg studentskog udruženja, Udruženja studenata Bošnjaka Islamskog univerziteta u Medini (USBIUM), čiji je bio i povjerljivi blagajnik nekoliko godina.

Njegovu blagost i lijepo raspoloženje su mogli i doživjeti hadžije prilikom posjete Medini, a ne sumnjamo da nece ni stanovnici švedskog gradića Landskrone u koji se Irfan vraća ostati uskraćeni njegovog povjerenja, lijepog ponašanja i korisne nauke.

Irfane, molimo Allaha da te pomogne da budeš lijep uzor i lijep ambasador naše vjere gdje god da budeš!

Tvoja braća

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo vas napišite vaš komentar ovdje
Molimo vas unesite vaše ime ovdje