Diplomirao i krenuo put domovine – hfz. Entas ef. Pramenković

0
286
Hfz Entas Pramenkovic

Put domovine ispratili smo još jednog našeg dragog brata, hafiza Entasa.

Hfz. Entas Pramenkovic, rođen je 1990. godine u opštini Tutin, gdje je i odrastao.

Nakon završene osnovne škole upisuje medresu Gazi Isa-beg u Novom Pazaru, koju uspješno završava 2009. godine, nakon toga kratko nastavlja školovanje u Damasku, a zatim biva primljen na Islamski Univerzitet u Medini.

Po zavrsetku učenja arapskog jezika upisuje fakultet Hadisa Časnog koji završava sa odličnim uspjehom 2016. godine.
U toku školovanja naučio je i Kur’an te hifz polozio pred šejhom Jusufom b. Jasinom El-Dževde i šejhom Abdullahom Gulom.
Bio je aktivni član Udruženja studenata Bošnjaka Islamskog univerziteta u Medini, nekoliko puta član Upravnog odbora udruženja, a obavljao je i funkciju potpredsjednika udruženja.

Među nama koji ga poznajemo i koji smo sa njim provodili vrijeme u gradu Allahovog Poslanika, sallallahu alejhi ve sellem, ostaće upamćen po marljivosti i upornosti i besprekornom rasporedu dnevnih obaveza i vremena, uvjek tačan i odgovoran.
Nezaobilazna osobina koja ga je krasila bilo je vedro lice i osmjeh i poseban smisao za šalu koju razimiju samo oni koji ga poznaju.

Entase, nama ćeš puno nedostajati, drugačije je bez tebe, nekako tiše je nego prije, ali nas sa druge strane raduje što se vraćaš narodu Sandžaka žednom čistog znanja.

Molimo Allaha da te pomogne na putu širenja znanja, i učvrsti tebe i tvoju porodicu na putu istine.
Tvoja braća

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo vas napišite vaš komentar ovdje
Molimo vas unesite vaše ime ovdje