Sinoć smo ispratili našeg dragog brata Nurudina, novog profesora islamskih i šerijatskih nauka i čestitali mu na uspješno završenom studiju.
Nurudin Pajević, rođen je 1985. godine u Mostaru, gdje je i odrastao.
Godine 2013. je uspješno završio učenje arapskog jezika na Islamskom univerzitetu, da bi potom za četiri godine u prvom roku završio zahtjevni i na univerzitetu najveći fakultet šerijatskog prava.
Bio je aktivni član Udruženja studenata Bošnjaka Islamskog univerziteta u Medini, nekoliko puta član Upravnog odbora udruženja, a bio je i naš povjerljivi blagajnik.
Nuruddin na arapskom znači svjetlo vjere, ime koje pristoji ovom našem bratu. Uvijek blag, nikad se nije upuštao u rasprave sa svojim kolegama, i uvijek je bio spreman da pomogne svojim kolegama za bilo što i u bilo čemu.
Nakon što više od deset godina Hercegovina nije dobila svršenika iz Medine, naš kolega je nova radost ovog dijela naše domovine.
Nurudin je u braku sa vrijednom hafizom i zajedno imaju troje krasne dječice, Allah ih sve sačuvao i nagradio dobrim na ovom i na onom svijetu.
Kao što je nama, svojim kolegama u Poslanikovom gradu pokazao svoj afinitet za zajednički, timski rad nimalo ne sumnjamo da će to isto njegovati i u gradu na Neretvi, i da će biti od onih koji će vrijedno raditi na podučavanju omladine i na jedinstvu naše zajednice.
Nuro, nama ćeš nedostajati, ali nas raduje da ćeš, uz Allahovu pomoć, svojim lijepim ponašanjem i radom unositi radost u srca naših ljudi i prenositi im korisno znanje o našoj lijepoj vjeri.
Allah te pomogao, tebe i tvoju hajirli porodicu.
Tvoja braća.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo vas napišite vaš komentar ovdje
Molimo vas unesite vaše ime ovdje