Hfz. Rusmir Čoković magistrirao na Islamskom univerzitetu u Medini, odsjek Fikhu-s-Sunneh

0
366
Hfz. Rusmir Čoković magistrirao na Islamskom univerzitetu u Medini, odsjek Fikhu-s-Sunneh

Hfz. Rusmir Čoković magistrirao na Islamskom univerzitetu u Medini, odsjek Fikhu-s-Sunneh

Priredila: H. V.
U ime Allaha, Svemilosnog, Milostivog!
Neka je salavat i selam na našeg miljenika, uzora cijelog ummeta, Allahovog Poslanika, sallallahu alejhi ve sellem.
Naš brat, daija, kolega i hafiz Rusmir Čoković jučer, srijeda 16. 4. 2014. godine, uspješno je odbranio magistarski rad na Fakultetu hadisa časnog na Islamskom univerzitetu u Medini Munevveri.
Hfz. mr. Rusmir Čoković tek je treći postdiplomac iz Bosne i Hercegovine koji je magistrirao na Islamskom univerzitetu u Medini.

Pred većim brojem svojih kolega i prijatelja, hfz. mr. Rusmir Čoković odbranio je magistarski rad, koji je napisan na oko 400 stranica sa blizu 3.000 fusnota, i sa preko 400 korištenih izvora, na temu:
“Naučno istraživanje i valorizacija nekoliko poglavlja poznatog djela Iršadu-sari li šerhi Sahihil-Buhari,Šihabuddina Ahmeda b. Muhammeda el-Hatiba el-Kastallanija, rahimehullahu te‘ala”.
Iršadus-Sari inače je komentar Buharijevog Sahiha.
Komisija u sastavu dr. Abdurrahmaneš-Šemranija, mentor i predsjednik komisije, prof. dr. Abdullah el-Hamed, član, i dr. Abdulkerim el-Gudajja, član, rad su ocijenili odličnom ocjenom “odjenuvši” ponosom i srećom našeg magistra.
Rusmir je rođen 1980. godine u Bijelom Polju. Osnovnu školu završio je u Berlinu, u Njemačkoj, a u gimnaziju u Sarajevu. Diplomirao je 2009. godine na Fakultetu hadisa pri Islamskom univerzitetu u Medini, nakon čega je na istom fakultetu upisao postdiplomski studij. Na ovom univerzitetu već je upisao doktorat, čime će zaokružiti svoj akademski put.
Rusmirov magistrat nije jedini njegov uspjeh i radost: on je oženjen i otac dvoje djece koji su njegovi pomagači i u koje polaže mnogo nade i trud da krenu putem svog babe i uzora.

Mi mu želimo mnogo uspjeha u budućem radu i životu, a zavidimo mu dozvoljenom zavišću što ga je Allah počastio da radi na djelu najvjerodostojnije knjige nakon Allahove Knjige, a od Uzvišenog tražimo da čitav njegov život bude protkan radom u skladu s tim znanjem i radom za islam i muslimane.

Sva zahvala pripada Allahu!

 

Ostavljamo vas sa slajdom slika sa same odbrane:

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo vas napišite vaš komentar ovdje
Molimo vas unesite vaše ime ovdje