Hfz. Fikret Nicević
Hfz. Fikret Nicević

Došlo je vrijeme da put Domovine ispratimo i našeg dragog brata Fikreta.

Hfz. Fikret Nicević rođen je u Novom Pazaru 18.03.1989. godine, gdje je i završio Gazi Isa-begovu medresu. Nakon toga, kreće put Šama radi učenja arapskog jezika i nastavka puta traženja šerijatskog znanja. U Damasku boravi godinu dana.

Međutim, haber da je primljen na Islamski univerzitet u Medini mijenja sve planove, te on krajem 2009. godine stiže u grad Allahovog poslanika sallallahu alejhi ve sellem.

Završio je fakultet Hadisa Časnog. Ali nakon toga, vrlo interesantno, odlučuje upisati specijalizaciju iz oblasti medija, gdje biva primljen, te je i uspiješno završava, što ga čini prvim Bošnjakom koji se odlučio na taj korak na Islamskom univerzitetu u Medini.

Pored toga, Fikret Nicević je naučio i Kur’an Časni i preslušeo se pred šejhom Jusufom ibn Džeude Ed-Davudijem, pred kojim su se preslušali i mnogi poznati hafizi, kao što je muftija Abdurrahman ef. Kujević.

Hfz. Fikret je bio ugledan član USBIUM-a, jako aktivan, te je više puta biran u Uravni odbor. Također, već duži niz godina, obavlja funkciju blagajnika Udruženja, časno i na sebi svojstven način.

Oženjen je i otac ćerkice Safijje.

Mora se spomenuti i to da je Fikretova hanuma također u Medini završila hifz Kur’ana, te da pohađa islamske studije na Internacionalnom Medina univerzitetu, čije je sjedište u Maleziji.

Nema sumnje da će među braćom i kolegama iz Medine ostati upamćen po svojoj prekomjernoj požrtvovanosti u korist drugih, lijepom ahlaku i čuvanju jezika od spomena muslimana u otsustvu.

On odlazi domovini, a mi molimo Allaha da njemu i njegovoj porodici pomogne i podari svaki hajr i berićet u daljem radu za Allahovu dž.š. vjeru!

 

1 komentar

  1. MašAllah. Allah te učvrstio, i da ti podari bereketa u radu.
    Bili smo zajedno u osnovnoj školi, i još tada se videlo da je izuzetno marljiv i posvećen u tome što radi. Fikro, naš brat!

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo vas napišite vaš komentar ovdje
Molimo vas unesite vaše ime ovdje